Sosyal Medya

Dünya

İngiltere’den İsrail’e ‘toprak işgali’ tepkisi!

İngiltere, İsrail'in Batı Şeria'da bir araziye el koyma kararına tepki gösterdi.



Ä°ngiltere DışiÅŸleri Bakanı Philip Hammond, Ä°srail'in Batı Åžeria'da 4 bin dönümlük araziye el koyarak, hazineye geçirilmesi kararından geri dönmesi için Ä°srail hükümetine çaÄŸrıda bulundu.

Ä°srail'in geçen haftasonunda Batı Åžeria'daki Etzion yerleÅŸim alanları sınırında bulunan arazinin Ä°srail hazinesine geçirilmesi kararına tepki gösteren Ä°ngiltere DışiÅŸleri Bakanı Hammond, "Ä°ngiltere, Ä°srail hükümetinin Beytüllahim yakınlarındaki 4 bin dönümlük araziye el koymasından üzüntü duydu. ÖnceliÄŸin Gazze'deki ateÅŸkese verilmesinin gerektiÄŸi bir zamanda böylesine bir kararın alınması yanlış bir deÄŸerlendirme. Bu karar Ä°srail'in uluslararsı toplumdaki duruÅŸuna ciddi zarar verecektir" ifadelerini kullandı.

Ülkesinin, yerleÅŸim birimleriyle ilgili görüÅŸümüz açıkça ortada olduÄŸunu vurgulayan Hammond, "YerleÅŸim yerleri uluslararası hukuka göre yasadışı, barış için engel teÅŸkil ediyor ve iki devletli çözüme ulaşılması için müzakerelerin acilen yeniden baÅŸlatılması gereken zamanda bizi bu amaçtan uzaklaÅŸtırıyor" diye konuÅŸtu.

Hammond, mevcut halde tüm çabaların Gazze'de saÄŸlam bir ateÅŸkes ile Filistin ve Ä°srail halkının hak ettiÄŸi kalıcı barışın saÄŸlanmasına odaklandırılması gerektiÄŸinin altını çizerek, "Ä°srail hükümetine bu kararlarından biran önce geri dönmesi çaÄŸrısında bulunuyoruz" dedi.

Batı Åžeria'daki Ä°srail Hükümetinin KoordinatörlüÄŸü'nden geçen haftasonunda yapılan açıklamada, Gush Etzion yerleÅŸim alanları sınırında bulunan arazinin hazineye geçirildiÄŸi belirtilerek, "Bu, Hamas tarafından kaçırılan 3 Yahudi yerleÅŸimci olayından sonra alınmış bir karardır" denilmiÅŸti.

Batı Åžeria'daki Gush Etzion yerleÅŸim biriminde, 12 Haziran'da kaybolan 3 Yahudi yerleÅŸimcinin 18 gün sonra ölü bulunmasının ardından Filistinli genç Muhammed Ebu Hudayr, 2 Temmuz'da Yahudi yerleÅŸimciler tarafından kaçırılmış ve yakılarak öldürülmüÅŸtü. Ä°srail'in, olayların ardından 7 Temmuz'da Gazze'ye düzenlediÄŸi ve 51 gün süren saldırılarda 2 bin 147 kiÅŸi hayatını kaybetmiÅŸ 11 binden fazla Filistinli yaralanmıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.